dimarts, 9 de febrer del 2021

VIII Seminari d'Estudis Medievals: Monj@s i frares a l'Edat Mitjana. Territori, Societat i Cultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els dies 19 i 26 de març se celebrarà la VIII edició del Seminari d'Estudis Medievals amb el títol Monj@s i frares a l'Edat Mitjana. Territori, Societat i Cultura.

Els monjos, les monges i els frares tingueren un pes rellevant al llarg de l’edat mitjana. En aquest seminari, s’analitzaran, des d’una perspectiva interdisciplinària, la implantació i el desenvolupament dels principals ordes monàstics i conventuals dels segles medievals, fent especial incidència en els territoris del Mediterrani occidental. Des de la perspectiva històrica, s’estudiarà el seu paper en l’organització de l’espai, la seva repercussió social i la vida quotidiana de les comunitats masculines i femenines. Des del vessant literari, s’analitzarà l’evolució de l’espiritualitat i la seva repercussió en la cultura a través de l’expansió del seu pensament. La implantació de nous models constructius i artístics, així com la conservació del seu patrimoni serà analitzada des de la perspectiva de la Història de l’Art. Els diversos enfocaments permetran aportar una visió heterogènia de la realitat monàstica i conventual durant l’edat mitjana. 

Coordinació: Magdalena Cerdà i Inés Calderón. Grup de Recerca Estudis Medievals (GRESMED). Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. UIB

Seminari en línia - inscripció gratuïta.

Més informació, programa i inscripció: Servei d'Activitats Culturals

1 comentari:

  1. Iron Spinning Rods in Titanium Panfish - Tiandia - TITNIA
    Iron Spinning Rods in Titanium Panfish, a titanium rainbow quartz fine and compact titanium vs stainless steel apple watch steel rod. The men\'s titanium wedding bands most titanium aura quartz popular rods in the world are Iron Spinning properties of titanium Rods.

    ResponElimina