dimecres, 2 de desembre del 2020

Captiveri i esclavatge a la corona d'Aragó durant l'edat mitjana (seminari en línia)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVA ACTIVITAT: SEMINARI EN LÍNIA

Captiveri i esclavatge a la corona d'Aragó durant l'edat mitjana

11 de desembre de 10 a 14 hores

Organitzat per l’àrea d’Història Medieval del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts en el marc de les activitats del Grup de Recerca d’Estudis Medievals (GRSMED) de la Universitat de les Illes Balears. Coordinat per Victòria Alba Burguera i Antoni Mas.

Programa

9.55 h. Accés a la videoconferència

10 h. Presentació a càrrec de la doctora Maria Barceló Crespí, catedràtica d’Història Medieval del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

10.15-11 h. «Esclaus, per fer què? Esclavitud i economia urbana a la Barcelona baixmedieval». A càrrec del doctor Iván Armenteros Martínez, científic titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques (Barcelona).

11-11.15 h. Preguntes.

11.15-12 h. «Captura i rescat. Entrada i sortida de captius de Mallorca a la baixa edat mitjana». A càrrec de la doctora Victòria Alba Burguera Puigserver, doctora en Història Medieval.

12-12.45 h. Preguntes.

12.45-13 h. «L’esclavisme productiu/domèstic i l’autorescat d’esclaus: dues modalitats exloents de gestió de l’esclavatge? El cas de la Mallorca medieval». A càrrec del doctor Antoni Mas Forners, professor contractat doctor interí d’Història Medieval del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

13-13.30 h. Preguntes, debat conjunt i cloenda.

Més informació, accés i inscripció al web del Servei d'Activitats Culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada