![[cara+àngel.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGk_Ojbe0RwE_rf2Qt8fr5sXmEK_BAQvtmqnImhNWh_aI-N-QCrGDdtHNvR9Ss9OJI9Xs9f-fkUk9kYROmE53hEa7m-e0jcHFdy6oD_FuDUOIY7X0Spl1yq92fCHL9ax8LqrR6zFbGTat-/s1600/cara+%C3%A0ngel.jpg)
Us informam sobre la publicació d'un article d'Antònia Juan Vicens, membre del grup de recerca Estudis Medievals, al número 23 de la revista Medievalismo. En ell analitza l'status social dels lapiscidae o artesans de la pedra a finals de l'edat mitjana, concretament entre finals del segle XIV i principis del XVI. A partir de l'estudi d'indicadors es dóna a conèixer el prestigi que assoliren, el nivell d'autoestima, la consciència de grup, la seva formació cultural i intel·lectual, així com les desigualtats existents entre els membres del col·lectiu. Malgrat la recerca es centra en la consulta de fonts primàries d'arxius mallorquins, les conclusions a les que arriba són extensibles a altres contextos geogràfics.
Podeu consultar el text en aquest enllaç:
JUAN VICENS, Antonia: "El estatuto social del artesano de la piedra a finales de la Edad Media. Un análisis sobre fuentes documentales mallorquinas", Medievalismo, 23, 2013. 241-264