dimecres, 22 de febrer del 2017

BSAL 72 (2016)

























Aquest mes de febrer s'ha presentat el número 72 del Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana, corresponent a l'any 2016. En ell podeu trobar algunes aportacions de membres del GRESMED:

Maria Barceló Crespí "Aspectes de la relació de Mallorca amb el regne de Nàpols a la baixa Edat Mitjana" p. 29-51. 
Resum: Les relacions del regne de Mallorca amb el regne de Nàpols van ser intenses durant els darrers temps medievals, i singularment, quan el regi Alfons el Magnànim va instal·lar la Cort a la capital de la Campània. Anaven i venien mercaders i homes de negoci, però també artistes, juristes i lletraferits que en tornar a Mallorca contribuïren en difondre per l'illa les noves idees i la nova estètica de l'Humanisme i del Renaixement.

Magdalena Cerdà Garriga "L'inventari de béns de mestre Bartomeu Pol, fuster (1523)" p. 265-275.
Resum: El present article dóna a conèixer l'inventari de béns d'un artífex medieval dedicat al treball de l'escultura en fusta, Bartomeu Pol. El document aporta, per l'extensió i riquesa en detalls, informació rellevant sobre la personalitat artística, versalitat productiva i puixança econòmica d'un dels darrers mestres destacats del gòtic mallorquí. Consulteu-lo en línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada