dilluns, 3 de desembre del 2012

Congrés Internacional: Portalades gòtiques a la Corona d'Aragó


































Com a continuació lògica del congrés dedicat a les portalades romàniques, Ianua Coeli: la porta monumental romànica als territoris peninsulars (2010), presentem un nou congrés centrat en les portes del període gòtic, en aquest cas dins l’àmbit de la Corona d’Aragó. Des de perspectives diverses -que comprenen temes com la iconografia, l’estructura arquitectònica i el llenguatge escultòric- pretenem apropar-nos a l’important conjunt de portalades gòtiques que s’han conservat al territori (o de les quals n’ha quedat un rastre documental), tant en els edificis religiosos com en els civils. Les contribucions seran recollides en unes actes que aspiren a esdevenir un referent ineludible per a un tema que fins ara no havia rebut un tractament de caràcter global a la Corona d’Aragó.

Us informam que diversos membres d'Estudis Medievals participaran al Congrés Internacional Les portalades gòtiques a la Corona d'Aragó.  

TINA SABATER: Portalades i portals esculpits a Mallorca. Temes i funcions (ponència)
ANTÒNIA JUAN: Motius fitomòrfics i elements de marginalia a les portalades gòtiques de les Balears. Una aproximació a l'evolució de les formes i als autors (comunicació)
MAGDALENA CERDÀ: La imatge de Maria a les portalades del gòtic mallorquí (comunicació)

10, 11 i 12 de desembre
Sala Pere i Joan Coromines, Institut d’Estudis Catalans c. Carme, 47, Barcelona.

Per a més informació visitau Amics de l'Art Romànic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada