dimarts, 25 de juny del 2024

XIII Encontre del GRESMED

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenim el plaer d'informar-vos sobre la celebració del XIII Encontre del GRESMED
 
Se durà a terme el dia 17 de juliol, al santuari de Monti-sion de Porreres.
 
Enguany la lliçó anirà a càrrec de la Dra. Neus Serra Vivies que ens parlarà sobre «Noves dades sobre el consum de ceràmica a la Mallorca baixmedieval»
 
També se presentarà el llibre, a càrrec de l'editor, Ramis Barceló, R. (ed.), El llindar de la modernitat: Mallorca a la tardor medieval i al Renaixement (1412-1598). Madrid: Sindéresis, 2024. 
 
Després, com és habitual, soparem a la claustra. Les persones interessades a quedar a sopar es prega confirmin l'assistència enviant un correu a m.barcelocrespi@uib.es abans de dia 15 de juliol.
 
Vos hi esperam!

 

dilluns, 17 de juny del 2024



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest mes de juny s'ha publicat el llibre editat per Ramis Barceló, R. (ed.), El llindar de la modernitat: Mallorca a la tardor medieval i al Renaixement (1412-1598). Madrid: Sindéresis, 2024 de la col·lecció de l'IEHM.

Reuneix, a les seves gairebé mil pàgines, els treballs de quaranta investigadors que van elaborar nous estudis i síntesis de les seves respectives especialitats, d'història social, econòmica, política, cultural i artística, amb l'objectiu de presentar un estat de la qüestió i ser un punt de partida per a noves investigacions. Molts membres del GRESMED hi han participat: Maria Barceló, Victòria Burguera, Albert Cassanyes, Magdalena Cerdà, Isabel Escandell, Gabriel Ensenyat, Antònia Juan, Antoni Mas, Tina Sabater i Neus Serra.

diumenge, 2 de juny del 2024

XII International Medieval Meeting Lleida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diversos membres del GRESMED participaran enguany en el XII International Medieval Meeting de la Universitat de Lleida. 

Ponència: Dr. Antoni Mas Forners «Ésser pagesos, ésser de  la  Pagesia.  L'emergència  de  la  consciència  col.lectiva  dels  habitants  de  la  ruralia mallorquina de Mallorca (segles XIV-XVII)» 6 juny 9:00h

Sessió: «La promoció artística en època del rei Sanç (1311-1324), amb motiu del 700 aniversari de la seva mort - I-II», presidida per la Dra. Tina Sabater, 6 de juny 10:30-13:00h, amb les participacions següents:

  • Dr. Albert Cassanyes «La vida religiosa a Mallorca durant el regnat del rei Sanç (1311-1324)»
  • Dra. Magdalena Cerdà «La promoció d’innovacions litúrgiques a laSeu de Mallorca a l’època del rei Sanç i la seva repercussió a les arts»
  • Enric d’Orfila «La promoció privada i corporativa de l’arquitectura religiosa en temps del rei Sanç de Mallorca (1311-1324)»
  • Alma Rivas «La promoción artística femenina en la Mallorca delrey Sancho (1311-1324)»
  • Dra. Antònia Juan «La promoció de l’argentaria a través de les fontsdocumentals i gràfiques»
  • Dra. Marta Fernández «Patrimonio, prestigio e identidad: el reySancho y la arquitectura palatina de Mallorca»

 

Itinerari Natura i ciutat a la Palma medieval

 L'Ajuntament de Palma ofereix l'itinerari «Natura i ciutat a la Palma medieval» de la mà del Dr. Albert Cassanyes, membre del GRESMED. Partint de la sala més antiga de Can Balaguer descobrirem la relació de vegetals, animals i recursos naturals amb la ciutat medieval i la seva gent.


Dissabte 15 de juny d’11 h a 13.30 h. 

Inici de les inscripcions 8 de juny.

Activitat gratuïta amb reserva prèvia: https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=12123